VIDEO Hercegovački grad koji se gradi munjevitom brzinom

Među značajnijim investicijama, generacijski i višemilijunski projekt je put Stolac-Neum. Magistralna cesta je duga 36,5 kilometara.

U Bosni i Hercegovini postoje gradovi koji se u posljednje vrijeme razvijaju brže od ostalih.

Grad Stolac je u posljednju godinu dana, pod vodstvom aktualne gradske uprave, realizirao brojne projekte koji su za Stočanke i Stočane prioritetni, a radi se o projektima putne infrastrukture, vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava, energetske učinkovitosti i drugih koji su unaprijedili svakodnevni život u Stocu, piše Stolac city.

Među značajnijim investicijama, generacijski i višemilijunski projekt je put Stolac-Neum. Magistralna cesta je duga 36,5 kilometara.

Cijena gradnje je 96,5 milijuna KM. Magistrala je završena i puštena u promet na radost brojnih bh. građana koji za ljetni odmora biraju Neum, jedini bh. grad na moru.

Za Stolac, važni projekti su bili i izgradnja kružnih tokova, te obilaznica kroz Vidovo polje.

Projekt izgradnje puta koji će se koristiti kako bi olakšao pristup magistralnoj cesti Neum – Stolac i kojim će se zaobići prolazak kroz centar Stoca, jedan je od projekata u sklopu Projekta modernizacije cestovnog sektora koji zajedno financiraju Svjetska banka i EIB.

Gradska sportska dvorana jedan je novi objekt suvremenijeg izdanja, na zadovoljstvo svih građana. U tijeku je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo polje u Stocu dimenzija 60 x 53,95 – 56,57 m.

Projektna cijena iznosi oko 7 milijuna KM, a sredstva su osigurana u proračunu grada Stolac.

Podupire se i rad svih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad, a sve kako bi ista poslovala uredno sa zadovoljnim korisnicima njihovih usluga, prenosi biznisinfo.

To su samo neki od kapitalnih projekata koji su započeli s realizacijom u posljednju godinu dana, a sve ostale pogledajte u videu:

Večernji.ba