LIVNO / Četrdeset novih članova pristupilo zajednici “Rastimo u Gospodinu”

Na Treću korizmenu nedjelju, 12. ožujka, u “Kući Djeteta Isusa” u Livnu upriličen je popodnevni molitveni susret, na kojem je Molitvenoj zajednici “Rastimo u Gospodinu” iz Livna pristupilo 40 novih članova.

Kroz posljednja tri mjeseca novi članovi su se upoznavali s radom zajednice te su im stari članovi predavali različite teme o osnovama vjere i duhovnom rastu.

Na susret su pozvali mlade iz molitvene zajednice Nanovo rođeni iz Botinca (Zagreb) s njihovim suvoditeljem Matijom Ricovim, koji je ujedno nacionalni koordinator za Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom (KKODS-a ) Hrvatske.

Također, iz zajednice Mlado Sunce iz Širokog Brijega došao je slavljenički tim koji je svojom nazočnošću i sudjelovanjem uveličao molitveno slavlje.

Cijeli popodnevni molitveni susret protekao je u slavljeničkom i molitvenom ozračju.

Na početku susreta Matija Ricov je održao prigodno predavanje o zajednici i zajedništvu pozivajući se na Djela apostolska, koja govore o prvoj kršćanskoj zajednici:

“Oni su bili postojani u apostolskoj nauci, zajedničkom životu, lomljenju kruha i u molitvama“.

Naglasio je kako je upravo zajedništvo najveći dokaz autentičnosti zajednice te upozorio da se svi trebaju čuvati zavisti koju smatra teškim grijehom.

Govorio je i o evangelizaciji, karizmama u Crkvi, krštenju u Duhu Svetom i o karizmatskom pokretu u Katoličkoj Crkvi od II. Vatikanskog koncila pa do danas.

Citirao je papu Franju koji je rekao kako karizmatska obnova treba biti „struja milosti koja mora zahvatiti cijelu crkvu”. S tim uvjerenjem papa je osnovao Charis (Međunarodnu službu Katoličke karizmatske obnove).

“Naša je dužnost donijeti cijeloj Crkvi obnovu u Duhu Svetom”, rekao je Ricov i naglasio: “Karizme i darovi nisu znak nečije svetosti i duhovnosti, nego su one darovane da bi se napredovalo u svetosti i služilo se njima u evangelizaciji Crkve, tj. u nastojanju oko spašavanja duša”. Iskustvo krštenja u Duhu Svetom vidi kao produbljenje sakramentalnog života i pomoć da bolje iskoristimo milost sakramenata.

Nakon predavanja uslijedila je sveta misa koju je slavio fra Dario Galić, župni vikar u Drinovcima i duhovnik zajednice Mlado sunce iz Širokog Brijega.

U propovijedi se osvrnuo na evanđelje koje govori o Isusovu susretu sa Samarijankom od koje traži da mu da napiti se vode i o duhovnoj žeđi koja danas vlada u našemu društvu.

“Žeđ za Bogom ne mogu utažiti novac i bogatstvo. Postoje dijelovi čovjekova srca i duše koje je Bog stvorio za sebe i samo ih Bog može ispuniti. Krist je jedini put kojeg nam je Otac dao da možemo zahvatiti puninu života. Naša je svrha ostati vjerni Bogu i u zajedništvu s Bogom i ljudima doći u nebo”, rekao je i nazočne pozvao da slijede Isusa, koji je za sebe rekao da je “put, istina i život”.

Nakon svete mise i euharistijskog klanjanja, uslijedilo je primanje novih članova u zajednicu, koji su dali predanje na godinu dana, javlja biskupija-banjaluka.org.

Nakon završetka molitvenog susreta članovi zajednice dobili su Novi zavjet, krunicu te prigodne molitvenike za osobni duhovni rast, nakon čega su upriličili agape uz zakusku i druženje s članovima i gostima do kasno uvečer.

Ž.I., KT
Nedjelja.ba