Luki Modriću ponuđen ugovor od 30 milijuna eura po sezoni

Saudijska Arabija želi podići nogomet na višu razinu i promovirati se dovođenjem nogometnih zvijezda da bi se dodatno istaknula u zajedničkoj kandidaturi s Egiptom i Grčkom za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Otud Cristiano Ronaldo u Al Nassru i želja da se u tamošnji nogomet presele još neka jaka igračka imena, kao što su Sergio Ramos, Karim Benzema i Luka Modrić.

Pišu to španjolski mediji, među njima i Sport, uz tvrdnju da su agenti trojice navedenih igrača bili kontaktirani i da im je predložena ideja prelaska tih zvijezda u Saudijsku Arabiju.

Ideja je bila da pristupe ligi, potpišu ugovor s njom, a kad se transferi odrade, da sami odluče u kojem klubu žele igrati.

Pregovori će se nastaviti

Svakom od njih, ističe Sport, predložen je dvogodišnji ugovor uz nevjerojatno izdašnu ponudu od po 30 milijuna eura za sezonu. Ramos (PSG), Benzema i Modrić (obojica Real Madrid) postali bi tako jedni od najplaćenijih nogometaša svijeta, i to u zemlji u kojoj novi igrači ne moraju plaćati porez na zaradu.

Također, svoj trojici na kraju sezone istječe ugovor i još čekaju hoće li im klubovi ponuditi produljenje. Pregovori o njihovom prelasku u Saudijsku Arabiju će se nastaviti, zaključuje se.

Dnevnik.ba