Macron vidi Crnu Goru vidi tu zemlju kao narednu članicu EU-a

Crnogorski premijer Milojko Spajić rekao je ponedjeljak u Parizu nakon susreta s Emmanuelom Macronom da mu je predsjednik Francuske kazao da će Crna Gora biti prva naredna članica Europske unije, te mu je ponudio stručnu i svaku drugu pomoć.

Spajić je za Televiziju Crne Gore kazao da je susret u Elizejskoj palači “bio odličan”, te da Crna Gora ima veliku podršku Francuske.

Dodao je da su on i Macron razgovarali o strateškom krovnom dokumentu, koji bi bio osnova za partnerstvo dvije zemlje, naglasivši da je predsjednik Francuske prihvatio jednu takvu inicijativu.

“Prvo ćemo raditi na obrani, pa će se ministri zdravstva sastati u Parizu kako bi radili na tom dijelu oko projekata. Imat ćemo i infrastrukturu u kontekstu razvoja autocesta i željeznica, kao i ekologiju. Očekujemo ubrzan razvoj bilateralnih odnosa”, rekao je Spajić.

Istaknuo je da je Crna Gora dobila ozbiljan “vjetar u leđa” od Francuske po pitanju EU integracije te da je Macron rekao kako vjeruje da će Crna Gora biti prva naredna članica EU-a.

Spajić je kazao da je opredjeljenje Crne Gore da i prije 2030. bude spremna za učlanjenje, te da je trenutni tempo reformi garant posvećenosti njegove zemlje tom cilju.

Večernji.ba