Maloljetnik poručio: Banja Luko, očekuj masakr

Policija Republike Srpske identificirala je osobu koja je u komentaru na YouTubeu poručila “Banja Luko očekuj masakr”, a, saslušan je i otac maloljetnika.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske identificirali su osobu koja koristi kanal pod nazivom ‘Chad’ na društvenoj mreži YouTube, a koja je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavila komentar koji glasi: “Banja Luko očekuj masakr”, priopćio je entitetski MUP.

Kako je navedeno, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka koji je djelo kvalificirao kao Ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici Odjela za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a u PU Banja Luka su u svojstvu svjedoka na navedene okolnosti saslušali A.P. oca maloljetne osobe, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja gore navedenog djela, stoji u priopćenju.

U vezi s navedenim, banjalučkom tužiteljstvu bit će dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske objavilo je kako apelira na roditelje da obrate pozornost na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana.