Medvedev: “Spremni smo ići i do granice s Poljskom da potisnemo prijetnje prema našoj zemlji”

Bivši ruski predsjednik i bliski saveznik još uvijek aktualnog predsjednika Rusije Vladimira Putina, Dmitri Medvedev, danas je poručio da je jedini način da Moskva “osigura trajni mir” pomjeranje vlastitih granica što je dalje moguće prema Europi.

Medvedev se obratio javnosti putem svog Telegram kanala povodom godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu.

– Prošla je godina dana od početka specijalne operacije. Godina dana otkako naši vojnici vraćaju red, mir i pravdu u našoj zemlji te štite naš narod i uništavaju korijene neonacizma. Postići ćemo pobjedu. Svi mi želimo da se to dogodi što je prije moguće. Taj dan će doći. Vratit ćemo naše teritorije i zaštititi naše ljude, koji su patili tijekom godina genocida i granatiranja – objavio je Medvedev, koji trenutno obavlja dužnost zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije.

Dodao je da će eventualno doći do pregovora koji će biti teški uz puno nervoze.

– Odluke kijevskog režima, naravno, neće donijeti Zelenski, bude li još živ, ili netko iz njegove klike. Odluke će biti donesene s druge strane oceana. Donijet će ih oni koji šalju oružje i novac Kijevu kako bi održali ostatke ukrajinske ekonomije na životu.

Važno je da postignemo sve ciljeve specijalne vojne operacije. Moramo potisnuti prijetnje našoj zemlji što je dalje moguće, čak i ako je potrebno do granice s Poljskom – zaključio je Medvedev, jedan od najbližih i najodanijih Putinovih suradnika.

Dnevnik.ba