Milanović: Turudić je seljačina i bandit

Zoran Milanović obratio se medijima nakon što je većina u saboru izglasala kompromitiranog suca Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Za premijera Andreja Plenkovića rekao je da je “sa sedmeročlanim komitetom HDZ-a jednoglasno izabrao tog probisvijeta i na kraju se okružio cijelom partijom”. “Ovo je prvi put od Tita da partija odlučuje o čovjeku koji hapsi i zatvara. Ovo je nacionalna katastrofa”, dodao je.

“Ja sam poslao dokument koji jasno govori o kakvom se čovjeku radi. Cijele ove prepiske između madame i Turudića su ustvari višak. Hvala Bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja bi trebala biti od interesa DORH-a. I sada se kao argument izvlači zašto netko nije reagirao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorist diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak”, rekao je.

“Tko god je glasao za njega (Turudića, op.a.), danas za mene ne voli ovu državu, neprijatelj je Hrvatske”, naglasio je.

Naveo je da je objavio ono što javnost mora znati. “Plenković je jučer vratio te papire, a vi sada imate saznanje o činjenicama. Što je on napravio? On je nazvao Turudića i pitao ga – jel’ da da si super. DORH ima dosta saznanja o Turudiću i ova bitanga im dolazi za šefa, a njegov interes je da prokopa te arhive i vidi ima li njega tute. Plenkovićev interes je da spriječi curenje ovakvih informacija, da javnost ne vidi s kakvom ništarijom ima posla”, rekao je.

Turudića je nazvao i seljačinom, a nešto kasnije i banditom.

“Bandit je priznao da se s Mamićem vozio samo pola sata, prostitutke navodno naplaćuju i za pola sata”, rekao je Milanović.

“On je lažov, običan, prijesni, kompulzivni lažov”, rekao je još o Turudiću.