Mladi Dubrovačke biskupije na teambuildingu u Livnu

Tridesetak animatora Dubrovačke biskupije i članova Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU) sudjelovali su od 23. do 25. ožujka na “team building“ u Hercegovini pod vodstvom voditelja Ureda za mlade Dubrovačke biskupije don Iva Markića i vjeroučitelja Krešimira Markovića.

Prvi dan mladi su obišli crkvu i samostan sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu te galeriju Gabriela Jurkića.

Dan su završili uz pobožnost križnog puta i misno slavlje koje je u crkvi sv. Ante Padovanskog u Šujici predvodio pročelnik Markić uz koncelebraciju župnika te župe Anthonyja Burnsida i uz asistenciju dubrovačkog đakona don Petra Markića.

Sljedeći dan mladi su započeli obilaskom Kupreške visoravni.

Na Kupresu u crkvi Svete Obitelj primio ih je župnik don Tomislav Mlakić koji je mladima pričao o povijesti i znamenitostima župne crkve, upoznao ih s programom animatora koji rade na njihovoj župi te pokazao prostorije gdje se ta organizacija odvija.

Nakon obilaska Kupresa, mladi su svoj put nastavili prema Rami gdje ih je odmah na početku oduševila panorama pitoresknog Ramskog kraja nakon koje su se uputili na Šćit u posjet franjevačkom samostanu.

Posljednji dan mladi su započeli sudjelovanjem na nedjeljnom misnom slavlju u Šujici te su svoj put nastavili prema Blidinju gdje ih je, unatoć svemu, dočekao snijeg i malo zimskih radosti.

Osim Blidinja mladi su posjetili i Masnu Luku, gdje ih je dočekao fra Josip Vlašić.

IKA:HKM:HR

Vrtlarija Šarić Livno