Mladići poginuli kod Trogira. Vozač nije imao dozvolu, auto nije bio registriran

Sinoć malo iza ponoći u Segetu Donjem došlo je do teške prometne nesreće. Kako je objavila policija, u Ulici Hrvatskih žrtva bb, na ulazu u hotel Medena, osobni automobil je udario u stablo. Poginula su dvojica mladića.

Na mjesto nesreće odmah je izašla Hitna pomoć, koja je konstatirala smrt dva muškarca. Nakon očevida koji je trajao satima, policija je objavila da su od zadobivenih ozljeda poginuli 28-godišnji vozač i 21-godišnji suvozač.

Do nesreće je najvjerojatnije došlo uslijed neprilagođene brzine, zbog koje je automobil koji se kretao iz smjera Trogira u smjeru Marine sletio izvan ceste i udario u stablo. O događaju je izviješteno državno odvjetništvo, dok je za vrijeme očevida jutros do 4 sata cesta bila zatvorena za promet, priopćila je policija.

Policija je potvrdila kako automobil nije bio registriran, a vozač nije imao vozačku dozvolu.

“U ovoj prometnoj nesreći vozač je upravljao bez vozačke dozvole, vozilu je prometna istekla krajem prošle godine. Dakle, ni taj vozač ni to vozilo nisu se trebali nalaziti na cesti”, rekao je Siniša Mihanović, voditelj službe prometne policije PU SDŽ-a, za  Novu TV.

Mještani su u šoku. “Tu smo daljnji rođaci, od sina Ivana prijatelji. Velika tragedija za cilo misto, za sve”, kaže Tomislav Vukman.

O nesreći su se oglasili i lokalni vatrogasci.

“Automobil je sletio s ceste i udario u drvo. Na intervenciju su izašla trojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Trogir s jednim vozilom i jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Seget Vranjica. Iz vozila su izvučene dvije mlađe osobe koje su preminule. Završetak intervencije i policijski očevid trajali su do 4 sata”, kazali su vatrogasci.