MO BiH raspisalo natječaj za prijem na Vojnu akademiju Oružanih snaga SR Njemačke

Ministarstvo obrane BiH danas je raspisalo natječaj za prijam na Vojnu akademiju Oružanih snaga SR Njemačke.

Na njemačku vojnu akademiju će biti primljena dva kandidata iz BiH, i to jedan za časnika specijalnosti brdskog pješaštva i jedan za časnika specijalnosti topništva.

Školovanje traje četiri godine, a na prvoj godini će kadeti i kadetkinje usavršavati njemački jezik, priopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH, prenosi Fena.

Na natječaj se mogu prijaviti mladići i djevojke iz civilstva, koji su uspješno završili srednju školu ili koji trenutačno pohađaju IV. razred srednje škole, s najmanjom ukupnom ocjenom “vrlo dobar“, koji imaju ukupan prosjek ocjena iz matematike najmanje “vrlo dobar“ u posljednje dvije godine u kojima su imali predmet matematiku, te koji na dan 30. 09. 2023. godine neće biti mlađi od 18 i stariji od 22 godine.

Za prijam se zahtjeva dobro poznavanje engleskog jezika (test ALCPT – minimalno 60 bodova), njemačkog jezika (razina A2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru – CEFR), poznavanje rada na računalu (Word, Excel, Power Point, Internet) i dobra tjelesna pripremljenost.

Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na službenoj web-stranici MO BiH, www.mod.gov.ba, na linkovima Oglasi/Konkursi ( shorturl.at/bpDEU ) i Postani pripadnik OS BiH ( shorturl.at/dy014 ). Natječaj je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Po završetku školovanja, kadet ili kadetkinja će potpisati ugovor za djelatnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga BiH – potporučnik, priopćeno je.