Muškarac iz Banovića najavio masakr kao u Beogradu, policija ga pijanog uhitila

Šerif Smajlović iz Banovića najavio je počinjenje masakra kao u Beogradu. U alkoholiziranom stanju on je svoj naum prijavio policiji koja ga je ubrzo uhitila te u pritvoru zadržala do otrežnjenja, potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TŽ Adnana Sprečić, sinoć oko 19:45 sati muškarac inicijala Š.S. sam sebe je prijavio policijskoj stanici Banovići, navodeći da će “poklati i ubiti”, odnosno počiniti scenarij većih razmjera u odnosu na onaj u Beogradu. Kao razlog je naveo to što su ga napustili supruga i djeca.

“Patrola Policijske postaje Banovići odmah je poslana te su ga pronašli na adresi. On je od ranije poznat kao osoba je sklona korištenju alkohola, a s obzirom da su ga zatekli u alkoholiziranom stanju, doveli su ga u postaju. S obzirom da je narušavao javni red i mir, uz naročito drsko ponašanje i omalovažavanje policijskih službenika, nakon alkotestiranja, a po nalogu postupajućeg tužitelja, on je zadržan do otriježnjenja”, navodi Sprečić.

U policijskoj postaji Smajlović je ostao do jutros, a zbog činjenice kako je svoje prijetnje dijelio i putem društvenih mreža, on je saslušan i u svojstvu osumnjičene osobe za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti. Po nalogu tužitelja policija trenutno vrši dodatne provjere ove osobe.

Večernji.ba