Naoružani policajci presreli kolegu u Velikoj Gorici pa u njegovom Mercedesu našli više od 77 kila marihuane

Policijski službenici u Velikoj Gorici ranije ovoga mjeseca u jednom su automobilu pronašli više od 75 kilograma marihuane, upakirane u PVC vrećice. Automobilom se koristio njihov kolega, 37-godišnji policijski službenik, priopćili su iz policije večeras. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćen je i 41-godišnjak.

Jutarnji list piše da su naoružani policajci, usred dana, prepriječili put Mercedesu koji se zaustavio ispred jedne radionice u Velikoj Gorici i kojeg je vozio njihov kolega policajac R.Č. Osim Mercedesa, kriminalistima je bio sumnjiv i BMW koji se u istom trenutku zaustavio u neposrednoj blizini, a kojeg je, pak, vozio M.S., ranije osuđivan radi krađa.

Neslužbeno, policajac zatečen s marihuanom u automobilu pravio se da nema veze s otkrivenim sadržajem. Iz policije su precizirali da se radi o 77.340 grama marihuane.

Policajac udaljen iz službe
Sumnja se da su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

S obzirom da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, isti je rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Telegram.hr