Ne smiruju se strasti nakon poraza PSG-a: Francuska legenda smatra da je Lovren napravio penal

Lyon je kao gostujuća momčad na Parku prinčeva u nedjelju navečer slavio protiv Paris Saint-Germaina golom koji je u 56. minuti utakmice postigao Bradley Barcola.

Uz junaka Lyonove pobjede 1:0 spominje se često još jedno ime, ono bivšeg hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena.

Igrala se 43. minuta susreta kada je Nuno Mendes utrčao s lijeve strane kaznenog prostora. Htio je vratiti loptu u sredinu, a ona je iz blizine pogodila u ruku Dejana Lovrena.

Suci su pokazali kako nema penala jer nije bilo namjere, ali Parižani su podivljali tražeći najstrožu kaznu. Legendarni francuski napadač Thierry Henry smatra da su bili u pravu.

“To je trebao biti penal. Jednom, dvaput, tri puta! Ovo mora prestati, u nogometu mora biti logike. Lopta je išla prema Mbappeu, ali je zapela na Lovrenovoj ruci. Ma ovo je deset puta trebao biti penal”, rekao je Henry.

Lovren u Lyonu igra za godišnju plaću 4.8 milijuna eura, što ga čini 20. najplaćenijim nogometašem u ligi. Priključio se ove zime francuskom klubu nakon što je igrao u ruskom Zenitu.

Lovren je standardni član prvog sastava Lyona, igra uglavnom cijele utakmice za trenutačno devetu momčad francuskog prvenstva. Nakon Svjetskog prvenstva oprostio se od hrvatske reprezentacije.

Dnevnik.ba