Nele kod Stankovića: ‘Moj prijedlog je bio pola pola, da obojica imamo pravo na Zabranjeno pušenje’

Ovotjedni gost koji je sjeo preko puta voditelja i urednika Aleksandra Stankovića je dr. Nele Karajlić, najpoznatiji kao bivši pjevač grupe Zabranjeno pušenje, a u fokusu javnosti je posljednje vrijeme zbog nadolazećeg koncerta 17. lipnja gdje ipak neće izvoditi pjesme Zabranjenog pušenja

Gost ovotjedne HRT-ove emisije “Nedjeljom u 2” kod voditelja i urednika Aleksandra Stankovića (52) je glazbenik koji proteklih tjedana podiže puno prašine. Naime, radi se o bosanskohercegovačkom glazbeniku dr. Nele Karajliću, najpoznatijeg kao bivšeg pjevača grupe Zabranjeno pušenje.

Podsjetimo, uoči koncerta “Rock el Classico” Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića koji će se održati 17. lipnja u zagrebačkom Hala parku Sejo Sexon objavio je da negdašnjem kolegi ne dopušta izvođenje mnogih zajedničkih skladbi.

Nele Karajlić, tj. Nenad Janković, nije mu ostao dužan, pa je počela javna prepiska o tome tko su zapravo autori pjesama Pušenja, tko je zaštitio ime grupe (Sejo Sexon), tko je dao ime grupi (Neletova mama, dok je Sučić bio na odsluženju vojnog roka), i pojavila su se mnoga goruća pitanja o repertoaru nekadašnje grupe koji svojataju oba člana. Na kraju je odlučeno da Nele Karajlić na koncertu neće izvoditi pjesme koje je napisao Sejo, ali će izvoditi one koje je napisao sam.

Večernji.ba