Neuer stao u obranu Hrvata: “Srce ste mi iščupali!”

Manuel Neuer volio je raditi s Tonijem Tapalovićem, trenerom vratara koji je dobio otkaz u Bayernu.

Niti jedna promjena trenera golmana u svijetu nogometa nije odjeknula tako jako kao ona u bavarskom klubu.

Praktički prva vijest o Bavarcima postala je smjena Hrvata Tonija Tapalovića. Iskusni trener golmana dugi niz godina je bio u Bayernu i praktički je od Manuela Neuera stvorio velikog golmana.

image

Prozvao čelnike kluba

Neuer je nedavno slomio nogu na skijanju i za njega je sezona završila, a u međuvremenu je Bayern otjerao Tapalovoića. To nikako nije dobro sjelo Neueru, koji je prozvao čelnike kluba i žestoko ih napao.

– Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri, kao da mi je netko iščupao srce, rekao je legendarni Nijemac za “The Athletic”.

Kako je naglasio, za njega je to veliko razočarenje.

– Ovdje se radi o ljudskoj strani stvari, načinu na koji se postupalo s cijenjenim zaposlenikom. U Bayernu želimo biti drugačiji, želimo biti obitelj. A onda se dogodi nešto što nikad prije nisam doživio. Tužna stvar za sve, klub, Tapu, za stručni stožer i sve vratare, uključujući i mene. Ipak, s jedne sam strane čovjek, a s druge profesionalac, dodao je.

Odgovor Olivera Kahna

Odgovorio mu je Oliver Kahn.

– To nije dobro za Manuela kao kapetana, a ne predstavlja ni Bayernove vrijednosti. Takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vrijeme jer su pred nama jako važne utakmice. Neuer se osjetio osobno pogođen, to morate razumjeti do određene mjere. Znali smo to čim smo mu rekli odluku, nije ju sjajno primio. Slično sam prošao ja u njemačkoj reprezentaciji 2004. Sepp Maier osjetio je da ga je savez izdao. Bio sam razočaran i ljut, ali znao sam da je prioritet ekipe zajednički cilj. To mi je bilo važnije od osobnih osjećaja i zato nisam javno istupao. Manuel je napravio suprotno. Imat ćemo vrlo ozbiljan razgovor o tom potezu’, rekao je Kahn.

Inače, Neuer je bio jako vezan za Topalovića, a zbog toga svakog ljeta dolazi u Hrvatsku na odmor.

Dnevnik.ba

https://relax-portal.info/prodaje-se-visenamjenski-poslovni-objekt-u-livnu/