Vakula objavio prognozu za veljaču. Najavljuje hladni val

Slijedi nam osjetan pad temperature zraka, na kopnu ponegdje i uz cjelodnevne “minuse”, osobito u gorju, najavio je

Meteorolog Zoran Vakula za HRT je objavio dugoročnu prognozu vremena.

– Slijedi nam osjetan pad temperature zraka, na kopnu ponegdje i uz cjelodnevne “minuse”, osobito u gorju, a noćne i jutarnje negativne temperature zraka bit će i na Jadranu. Pritom, unatoč barem djelomice sunčanom vremenu, ni najviša dnevna temperatura zraka neće biti osobito visoka. Dapače, mjestimice će biti i znatno niža od prosječne za ovo doba godine, objavio je, prenosi Index.hr.

– Zbog tako niske temperature zraka u sljedećem tjednu stručnjaci DHMZ-a već su objavili upozorenja na hladni val koji može djelovati na zdravlje na Jadranu, a nije isključeno da se sljedećih dana pojavi i ponegdje u unutrašnjosti.

poster
Dojam hladnoće pojačavat će i povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu još jača bura, i to već od subote.

Koliko će to djelovati na srednju temperaturu zraka cijele veljače nije zahvalno procjenjivati. Ne bi smjelo mnogo ostvari li se trenutačno prilično vjerojatno zatopljenje u drugom dijelu mjeseca, ali su mogući i drugi razvoji vremena prema kojima će se ostvariti jesenske prognoze za veljaču. Ne bi bilo prvi put da su prognoze više mjeseci unaprijed točnije od onih samo mjesec dva unaprijed, prognozira Vakula.

Večernji.ba