Nevjerojatan nemar hrvatskih policajaca: ‘Propustila sam let s dvoje male djece za Njemačku‘

Nevjerojatnu situaciju i neugodnost, zbog koje je s dvoje maloljetne djece propustila let za Njemačku, doživjela je u utorak ujutro na graničnom prijelazu Slavonski Brod, Maja V., naša državljanka koja posljednjih devet godina živi u Njemačkoj.

Policajac na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na izlazu prema BiH, naime, nije joj vratio osobnu iskaznicu, a dok su ona i njezini suputnici primijetili da je nema, njezina je osobna već bila u drugom automobilu na putu prema BiH. Maja, koja je inače u sedmom mjesecu trudnoće, nam je poslala zapisnik izjave koju je dala u Postaji granične policije Slavonski Brod, gdje je detaljno opisano što se dogodilo, a onda nam je i u telefonskom razgovoru sve to potvrdila.

Dalje od granice nisu mogli
U vozilu su se nalazili ona, njezino dvoje djece u dobi od 5 i 6 godina te njezini otac i majka. Otac i majka vozili su nju i njezinu djecu u Tuzlu, odakle su u 11 sati trebali avionom poletjeti za Njemačku, za što su imali i kupljene karte. No, dalje od hrvatskog graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu nisu mogli. Na granicu su došli u 7,15 sati, a otac je policijskom službeniku predao njihove osobne dokumente. Ovaj mu ih je ubrzo vratio, no čim su krenuli prema mostu koju dijeli Hrvatsku i BiH, primijetili su da nema njezine osobne iskaznice.

– Otac je odmah stao na prometnoj traci, uključio sva četiri žmigavca te otišao do kontrolne kućice gdje smo bili predali dokumente. Tada je policijski službenik mom ocu rekao da mu on nije ni predao taj dokument i da mu je vratio sve dokumente. Na to mu je moj otac rekao da mu je dao četiri osobne iskaznice i jednu putovnicu, da bi na to policijski službenik rekao da je jedna osobna zapela u skeneru. U tom trenutku ja sam otišla do njih te upitala policijskog službenika što je s mojom osobnom iskaznicom, da žurim na avion u Tuzlu, a on mi je rekao da su poduzeli korake da se pronađe osobna iskaznica, koja je završila kod osoba u drugom vozilu koji je bio iza nas. Kazao je da su oni otišli u BiH, da je upoznata tamošnja policija i da mi idemo u BiH, da će nas njihova policija pustiti – stoji u zapisniku, a Maja nam potvrđuje točnost.

Jutarnji list