Nevjerojatno! Pogledajte koliko je Trump zaradio od prodaje svoje slike iz zatvora

Predizborna kampanja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa prikupila je 7,1 milijuna dolara otkako je u četvrtak objavljena njegova fotografija u zatvoru u Atlanti u američkoj saveznoj državi Georgiji.

Dobar dio prikupljenih sredstava dolazi od prodaje šalica, majica te prijenosnih hladnjaka s fotografijom namrštenog lica bivšeg predsjednika.

Trump je pušten uz jamčevinu, a optužen je da je pokušao poništiti rezultat predsjedničkih izbora 2020. u Georgiji.

Suočava se s trima drugim optužnicama dok je istovremeno u kampanji za predsjedničke izbore 2024.

Dvije druge povezane optužnice tiču se neistinitih tvrdnji o izbornoj prevari i napadu njegovih pristaša na Capitol u Washingtonu.

Trump poriče sve optužbe i tvrdi da je riječ o politički motiviranim postupcima s obzirom na činjenicu da vodi u utrci za nominaciju republikanske stranke te je najizgledniji izazivač trenutnog demokratskog predsjednika Joe Bidena.

Čini se da su sudski procesi potaknuli Trumpove pristaše, a on je prikupio gotovo 20 milijuna dolara u posljednja tri tjedna, otkako je protiv njega podignuta optužnica u slučajevima vezanim uz Georgiju i upad na Capitol.

Trump je u petak, odmah nakon uhićenja u Georgiji, prikupio 4,18 milijuna dolara, što se smatra dosad najvišim iznosom prikupljenim unutar 24 sata u predizbornoj kampanji.

Osim prodaje robe u internetskoj trgovini, njegov predizborni stožer šalje poruke pristašama u kojima od njih traži pomoć.

Trump je u četvrtak na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, objavio svoju zatvorsku fotografiju uz natpis: “Upletanje u izbore. Nema predaje!” te je naveo adresu svoje internetske stranice. Bivši predsjednik na toj društvenoj mreži nije ništa objavio od siječnja 2021.

Objavljena fotografija nastala je u okružnom zatvoru Fulton, gdje se predao vlastima i platio 200.000 dolara jamčevine kako bi bio pušten na slobodu dok čeka suđenje.

Autor: Hina