Njemica platila 1635 eura za apartman, a kada je stigla u Karlobag šokirala se

Nesretna 47-godišnja Njemica je prevarena pri rezervaciji apartmana za ljetovanje, javlja policija iz Kalorbaga.

Njemica je u svibnju 2023. godine na jednoj internetskoj stranici pronašla apartman u Cesarici, te je uplatila 1.635 eura za rezervaciju smještaja. No kada je 23. srpnja došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena.

Naime, netko je lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a kasnije joj se nitko nije javljao na telefonske brojeve koji su navedeni na toj internetskoj stranici.

Policija stoga upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj i da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika.

Također, navode kako je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Iz policije savjetuju građane da, ukoliko su u mogućnosti, prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje, te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Večernji.ba