Optužena za ubojstvo nećaka: Ubila ga letvom, a poznanika pokušala ubiti cjepanicom?

V.M. (45) iz Maglaja optužena je da je letvom nasmrt pretukla nećaka E.J., te za pokušaj ubojstva N.S. Prema optužnici, žena je nećaka letvom zatukla 8. kolovoza 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja. Zbog mobitela?

 

“U napuštenom pomoćnom objektu vlasništvo S.A. sa svojim nećakom E.J. je konzumirala alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E.J uzeo njezin mobilni telefon i nije ga htio vratiti, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine oko 70 cm”, navodi se u optužnici. Kako se dalje navodi, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je, kako se tvrdi u optužnici, i htjela.

“E.J. je zadobio teške ozljede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo”, navodi se u optužnici. Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z.A. na mjesto događaja te je pozvala hitnu pomoć i policiju, prenosse Nezavisne novine. “E.J. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je tri dana kasnije preminuo”, dodaje se u optužnici. Optužbe Također, optužnica ju tereti da je 7. prosinca prošle godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala ubiti N.S. U optužnici se navodi da je bila kod njega u kući i da su pili alkohol te je došlo do međusobne prepirke i rasprave.

 

“N.S. joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. Povukao je prema krevetu da legne pored njega. Ona je u namjeri da ga liši života uzela cjepanicu dužine 40 cm i udarila ga devet puta u glavu i grudi. Bila je svjesna da ga ovi udarci mogu usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške tjelesne ozljede”, ističe se u optužnici. Dodaje se da mu je cjepanicom polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala hitnu pomoć i policiju. Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnici protiv optužene, koju je podiglo Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona, zbog krivičnog djela ubojstvo u sticaju sa krivičnim djelom pokušaj ubojstva.

Bljesak.info