Osuđen zbog posjedovanja heroina, a predaje osnovcima u Širokom Brijegu, resorna ministrica sa svime upoznata i šuti!

Kako doznaje naš portal, u proteklom periodu (2020. godine) u Mostaru je od strane policijskih službenika uhićen izvjesni Robert Lj. iz Širokog Brijega, koji je inače zaposlenik Prve osnovne škole u Širokom Brijegu.

Presuda Općinskog suda u Mostaru protiv navedenog Roberta Lj. donesena je početkom 2023. godine (24. siječnja) te je isti osuđen na kaznu zatvora od 5 mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko isti ne počini novo kazneno djelo u roku od jedne godine.

Bez obzira na visinu kazne važno je napomenuti da isti taj Robert Lj. i dan danas nalazi na radnom mjestu nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u školi koju pohađaju maloljetna djeca (Prva osnovna škola u Širokom Brijegu-Klanac) a radi se o uzrastu djece od 5 do 9 razreda.

Sa cjelokupnom situacijom i upućivanjem pisama upoznato je nadležno ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH koje do dana današnjeg nije postupilo ništa protiv svog djelatnika.

Da napomenemo, isti je uhićen u vozilu Alfa Romeo sa materijom za koju se vještačenjem utvrdilo da se radi o opojnoj drogi heroin, kao i 3 tablete heptanona (žargonskim riječnikom zamjenski heroin).

O navedenom slučaju nastavit ćemo pisati i u budućem razdoblju jer je očigledno da nadležna ministrica Daniela Perić zajedno sa prosvjetnom inspektoricom i ravnateljem škole nemaju snage da istoga procesuiraju kako bi zaštitili djecu za koju nije normalno da im predaje osoba uhićena zbog droge.

Autor: Dnevno.ba