Osvojio 12 milijuna eura na lutriji pa prijateljima kupio kuće. Više ne razgovaraju

MARK GARDINER iz Hastingsa dospio je na naslovnice 1995. godine kada su on i prijatelj osvojili nevjerojatnih 22.590.829 funti na lutriji, piše The Sun.

Podijelili su dobitak, a tijekom godina Gardiner je svojih 11 milijuna funti, odnosno oko 12 milijuna eura trošio na brojne luksuze, uključujući imanje na Barbadosu, motor Harley-Davidson, dva Mercedesa, pa čak i nekoliko nogometnih klubova.

Kupio kuće prijateljima
Međutim, Gardiner nije zaboravio na druge te je potrošio 500.000 funti kako bi kupio kuće za svojih pet prijatelja. Milijunaš sada kaže kako “sumnja u namjere ljudi”, pošto njegovi prijatelji više ne razgovaraju s njim.

“Potrošio sam 500.000 funti kupujući kuće za pet prijatelja kada sam pobijedio. Mislite li da su mi oni još uvijek prijatelji? Kako da ne”, požalio se.

Prokleo dobitak
Stvari su se počele pogoršavati za Gardinera nedugo nakon njegove pobjede, toliko da je 2005. godine priznao: “Postoje dani kada proklinjem svoj dobitak i poželim da nikad nisam igrao.”

Gardiner je nakon pobjede počeo gubiti kontakt s ljudima oko sebe, uključujući neke od najbližih članova obitelji. Čak je i Paul Maddison, prijatelj s kojim je podijelio svoj dobitak, sada izvan igre.

Mala grupa prijatelja
Gardiner sada ima samo malu grupu prijatelja kojima vjeruje.

“Nitko ne razgovara sa mnom. Zbog tolikog novca posumnjao sam u namjere ljudi. To je užasno, ali kad je netko ljubazan, pomislim samo kakve su mu namjere”, objasnio je, dodajući kako često dobiva pisma od ljudi koji ga traže novac.

Još uvijek ide na posao
“Ponekad mislim da bi bilo bolje da sam osvojio mnogo manji iznos. Volim otići negdje gdje me nitko ne poznaje i mogu biti normalna osoba”, otkrio je.

Kako bi pomogao održati osjećaj normalnosti u svom životu, Gardiner i dalje ide na posao svaki dan u svoju tvrtku Croft Glass.

“Što može biti bolje od toga da mi se netko zahvali na dobro obavljenom poslu? Kad bih novcem mogao kupiti takve komentare, bio bih siromah jer bih ih stalno kupovao”, kaže.

Unatoč problemima s kojima se suočio, Gardiner je priznao da još uvijek igra lutriju, objašnjavajući: “Trebate imati novac za crne dane.”

Index.hr