Počeo memorijalni turnir ‘Streetball Tomislavgrad 2023. Branimir Mašić Bani‘

Memorijalni turnir “Streetball Tomislavgrad 2023. Branimir Mašić Bani”, koji od ove godine nosi ime po prerano preminulome i talentiranome košarkašu iz Tomislavgrada Branimiru Mašiću započeo je večeras na vanjskom košarkaškom igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu.

Prije početka natjecanja na košarkaškome igralištu spomenute škole svečano je otkriven i blagoslovljen mural s likom Branimira Mašića, čiju je izgradnju inicirao HKK Tomislav uz pomoć Općine Tomislavgrad i prijatelja, a oslikao tomislavgradski akademski slikar Ante Braovac.

Prigodnu molitvu pred prepunim igralištem izrekao je prof. Krešimir Parlov, inače pokojnog Banija prijatelj i kolega iz košarkaški dana, dok je mural blagoslovila Banijeva sestra Barbara Mašić.

Prema riječima Parlova, Branimir Mašić Bani je upravo na ovome igralištu još od osnovnoškolskih dana provodio sate i sate igrajući košarku, a vraćao mu se i tijekom ljetnih mjeseci igrajući do kasno u noć, istaknuvši da nije gubio običaj dolaska na ovaj teren ni kada je stekao status kvalitetnoga prvoligaškoga igrača.

“Neka ovaj mural svima nama bude mjesto sjećanja na neosporni košarkaški talent i brojne ljudske vrline koje su našega Banija krasile a ujedno i znak zahvalnosti Baniju na svim lijepim trenutcima koje nam je za života priuštio”, kazao je Parlov.

Svečanom otvaranju murala i trećem do sada turniru “Streettball turnir Tomislavgrad” nazočio i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić te proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Matej Mamić čiji korijeni također sežu iz ovih krajeva.

Kroz iduća dva dana Tomislavgrađani mogu uživati u natjecanju kako za odrasle tako i za djecu u slobodnim bacanjima, bacanju trica te zakucavanju nakon čega u nedjelju slijedi proglašenje pobjednika u svim tim kategorijama.

Dnevnik.ba