Vjerica Radeta: ‘U Livnu sam 24 godine živila i gledala tu mržnju’

Članica Šešeljeve Radikalne stranke Vjerica Radeta gostovala je u specijalnoj emisiji “Oluja” – Zločin bez kazne!” koja se realizira u programu režimske televizije Informer.

Radeta je kazala da Hrvati rastu s mržnjom prema Srbima

“Šahovnica i slovo ‘U’, mržnja Hrvata prema Srbima… Hrvati sa tom mržnjom rastu, mi ne smijemo to da smetnemo sa uma jer će nam se dogoditi svaki put nova ‘Oluja'”, kazala je članica najužeg rukovodstva Šešeljeve stranke.

“Hrvati, da nema u njima mržnje prema Srbima, oni ne bi postojali. Ustaše su divljale i u moje vrijeme, mi smo Srbi iz Livna. Prisustvovala sam liturgiji Svetih mučenika Livanjskih, 600 ljudi poklano, od malih do starih. Slavim ih danas kao svece… Kada su Hrvati to uradili, poubijali su u mom mjestu pse i mačke, da ništa srpsko ne bi ostalo. U Livnu sam 24 godine živila i gledala tu mržnju”, priča Radeta, pa nastavlja:

“Kada se dogodio mas-pokret, dolazim u školu, svi sjede. I svi drže ruku, zagledam, na svakoj sat sa šahovnicom i slovom ‘U’. Tako je krenulo… Hrvati odgajaju djecu da treba da mrze Srbe. Ako zaboravimo, vratit će nam se, ne treba da mrzimo kao oni, ali nipošto ni da zaboravimo. Inače su posljedice ‘Oluja’. Tako nešto ne smije da se zaboravi!”

https://www.slobodna-bosna.ba/