Pokvario se kombi saniteta, vozač napravio nešto što je sve dirnulo: “Da je trebalo, nosio bih ga na rukama”

Vozač saniteta Jurica svojim je automobilom vozio pacijenta iz Paga za Zadar na dijalizu jer nije imao službeno vozilo koje je funkcionalno i slobodno

“Došao sam na jutros u smjenu. Krenuo sam paliti kombi, a on ništa“”, tako je započeo dan vozača saniteta Jurice Alavanje, pred kojima je bila vožnja pacijenta na dijalizu iz Paga u Zadar.

Drugo vozilo nije mogao dobiti, a pacijenta nije imao tko voziti na terapiju bez koje ne može živjeti pa je Jurica sjeo u vlastiti automobil i odvezao pacijenta u Zadar.

“Čovjek je morao otići na dijalizu kako tako. Nije bilo druge. Da je trebalo, nosio bih ga rukama. Nije bilo razmišljanja“, rekao je za DNEVNIK.hr Jurica.

Kako druga opcija nije postojala, rekao je vozač, koristio se metodom APP. “Ja sam svjestan da bih nastradao da se nešto dogodilo, ali ideš – ako prođe, prođe”, objasnio je.

I prošlo je. Pacijent koji svaki tjedan tri puta mora ići u Zadar na dijalizu i ovog je ponedjeljka stigao na vrijeme.

“Srce mi je puno jer je Jure napravio to što je napravio i sreća da ga je dovezao tamo i nazad”, rekla nam je pacijentova supruga, koja je zahvalila Jurici, ali i svim djelatnicima saniteta koje su zbog bolesti njezina supruga upoznali.

“U pitanju je život, njegov nedolazak na dijalizu znači smrt. Sreća je što imamo ljude kao što je Jure, koji ga je na svoje ruke odvezao”, dodala je.

“Beskrajno sam zahvalna Juri, koji je i inače takav sa suprugom, pun razumijevanja i pazi na njega, ali naši djelatnici ne mogu ništa napraviti bez automobila.”

Ovo je prvi put, objasnio je Jurica, da se našao u situaciji da pacijenta nema čime prevesti. Za cijeli Zadar, dodao je, imaju dva vozila.

“Situacija je ravna kriminalu, užas i katastrofa. Ne znam dokle će ovako. Nema vozila, a i ovo što imaju je na izdisaju”, rekao je potreseno.

Ipak, zahvaljujući njegovoj intervenciji zbog koje, kaže, nije ni sekunde razmišljao, nije došlo do veće katastrofe.
I na svoje ruke i na svoju odgovornost vozio je 55 kilometara do Zadra, a za Hitnu 194 po dolasku je napisao: “Barba je u Zadru!”

Večernji.ba