Poskupljenje vode čeka na šesnaestu ruku u Gradskom vijeću Livna

U posljednja 2 mjeseca na dnevnom redu sjednica gradskog vijeća Livna 2 puta su bile točke o poskupljenju vode i odvodnje. U petom mjesecu na sjednici gradskog vijeća, točka o poskupljenju vode povučena je sa dnevnoga reda uz objašnjenje vladajućih kako nije vrijeme za poskupljenje vode i odvodnje s obzirom na ekonomsku situaciju i previsoke troškove života. 

Na sjednici vijeća održanoj 3.6. na dnevnom redu opet se našle točka o poskupljenju vode i odvodnje. Najavljena poskupljenja su izazvala burne reakcije građana obzirom na kvalitetu pružanja usluga i već visoke cijene vode.

O odvodnji ne treba puno govoriti, jer ona u biti i ne postoji. Postoje samo kolektori koji prikupljenu otpadnu vodu ispuštaju direktno u rijeke.

JP Komunalno Livno jedini izlaz vidi u povećanju cijena. Ne kriju da je njihovu tešku financijsku situaciju do sloma dovela privatna toplana. Isto tako nemaju rješenje za nelegalne priključke i ogromne gubitke u vodovodnoj mreži. Jedini izlaz vide u dodatnom poskupljenju za one koji uredno plaćaju svoje račune.

Na zadnjoj sjednici vladajući iznenada povlače točke o poskupljenju vode i odvodnje s dnevnog reda uz šturo objašnjenje kako još nisu uskladili neke stvari. Pravi razlog se zapravo krije od javnosti. Naime vladajući nisu skupili dovoljan broj ruku za novi udar na džepove građana.

Traži se još jedna ruka koja će podržati poskupljenje. Vladajuća stranka je prikupila 15 ruku u vijeću a za većinu im fali još jedna ruka.

HBZvijesti