Prikupljena sredstva s Livanjske večeri u Kaštelima idu u humanitarne svrhe

POMOĆ IDE OBITELJIMA FRANJIĆ IZ KAŠTELA I ŽARKO IZ LIVNA

Preko 300 Livnjaka s kaštelanskom adresom okupilo se u petak u restoranu Nautic u Kaštel Gomilici na 4. Livanjskoj večeri u Kaštelima, a sav prikupljeni novac, kako je to bilo i prethodnih godina, ide u humanitarne svrhe.

Ove godine pomoć ide obiteljima iz Sućurca i Donjih Rujana, a dio novca donirat će i za obnovu oltara u samostanu Gorica u Livnu.

Nakon trogodišnje pauze Livanjska zajednica Kaštela ponovno je organizirala susret Livnjaka. Bila je to večer druženja, plesa i zabave za koju su bili zaduženi Matej Čeko i band iz Livna uz nastup KUD-a 7 Kaštela i livanjskog KUD-a Podinarje Odžak Ćaić te uz špalir Kaštelanskih mažoretkinja.

Osim brojnih članova i simpatizera Livanjske zajednice Kaštela ove večeri stigli su i gosti iz Livna, gradonačelnik Darko Čondrić i konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak.

Među uzvanicima bili su gradonačelnik kaštela Denis Ivanović, potpredsjednik Sabora Ante Sanader, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić i zamjenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić.

– Želim čestitati i zahvaliti domaćinima i organizatorima ove večeri na ovako lijepom skupu. Vjerujem da nam ova večer može ponuditi evociranje uspomena i sjećanja. Isto tako, ovo druženje može biti prilika za nove ideje i aktivnosti usmjerene za razvoj naših krajeva na dobrobit naših ljudi, na dobrobit Livna i Kaštela – kazao je gradonačelnik Livna Darko Čondrić navodeći kako Livno i Kaštela imaju puno toga zajedničkog.

– Hvala vam što se odazvali i kupnjom svoje karte učinili jedan humani gest. Prikupljeni novac sa ove večeri ide u humanitarne svrhe gdje će se pomoći dvije obitelji, jednu iz Livna i jednu iz Kaštela – kazao je ukratko gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović koji je prisutnima zaželio ugodno druženje te da i dalje nastave tradiciju druženja.

Da u Kaštelima ima veliki broj Livnjaka koji drže do svoga kraja, kazao je dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić.

Kaštela.org