Prošle su tužne dvije godine otkako nas je napustio voljeni panonski mornar, veliki Đorđe Balašević

Prošle su dvije godine otkako nas je napustio veliki Đorđe Balašević, cijela regija još tuguje za njim.

Danas je tužna obljetnica za sve obožavatelje legendarnog pjevača Đorđe Balaševića. Na današnji dan prije dvije godine svijet je napustio, kako su ga zvali, naš panonski mornar.

Zbog svih pjesama koje je otpjevao, a koje su zavoljele sve generacije, uspomena na Balaševića ne blijedi.

“Izaći pred klince koji su mlađi od mojih pjesama i znaju sve te pjesme napamet, wow, svi ti bijeli zečevi za mene imaju status Oscara i Zlatnih palmi”, govorio je.
Kantautor, pjesnik, književnik, redatelj, jednom riječju – umjetnik. I to najviše umjetnik riječi, sve je to bio Đole.

Nažalost, preminuo je u 68. godini u novosadskoj bolnici nakon duge borbe s upalom pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus. Đorđe se liječio kod kuće, ali nakon što su mu se simptomi pogoršali, primljen je u bolnicu.

Srpski pjevač, tekstopisac, pjesnik, glumac i redatelj tijekom dugogodišnje karijere stekao je status legende čija se glazba sluša na prostorima cijele bivše Jugoslavije. Publiku je osvojio romantičnim baladama i šansonama, a njegovi su stihovi postali i neizbježni citati na društvenim mrežama. Pamtit ćemo ga po pjesmama “Ringišpil”, “Svirajte mi jesen stiže dunjo moja”, “Devojka sa Čardaš nogama”, “Ne volim januar” i još mnogim drugima.

Sa suprugom Oliverom u braku je proveo više od 40 godina, a ona mu je bila i menadžerica te producentica. Zajedno su dobili troje djece, kćeri Jovanu i Jelenu te sina Aleksu.

Dnevnik.hr