Putinova propagandistica: Nismo u ratu s Ukrajinom, porazili smo ih nakon 3 dana. Ratujemo s NATO-om

Isječak njene izjave objavio je Anton Geraščenko, ukrajinski savjetnik ministarstva unuttarnjih poslova. Simonjan se na televiziji dotaknula i Bahmuta kojeg je nazvala ‘Artemivskom’, naziva koji se za taj grad koristio u sovjetsko vrijeme

U emisiji ruske državne televizije Russia 1 propagandistica i novinarka Margarita Simonjan ponovno je, prema retorici Vladimira Putina, napala NATO, navodeći kako se ”trenutno odvija sukob Rusije i NATO-a na teritoriju Ukrajine”.

Isječak njene izjave objavio je Anton Geraščenko, ukrajinski savjetnik ministarstva unuttarnjih poslova. Simonjan se na televiziji dotaknula i Bahmuta kojeg je nazvala ‘Artemivskom’, naziva koji se za taj grad koristio u sovjetsko vrijeme, objasnio je Geraščenko.

”Neki ljudi trenutnu situaciju zovu specijalnom vojnom operacijom, neki ratom. Ja osobno ne vidim razliku. Moramo razumIjeti s kim smo u ratu. Nismo u ratu s Ukrajinu, ona sama je bila poražena u prva dva, tri dana kada smo opkolili Gostomel i kada smo u potpunosti razoružali Ukrajinu tako što smo im uništili sve glavne vojne snage”, započela je Simonjan.

”Nakon toga je krenuo rat s NATO-om, i ne samo s njima već i drugim državama, tako da je trenutno u tijeku rat s NATO-om na teritoriju Ukrajine. Zamislite, što će se dogoditi kada pobijedimo? I ne govorim ako pobijedimo, već kada pobijedimo? Ne želim drugačije ni misliti”, kazala je pa se nakon toga prekrižila. ”Kada pobijedimo u ratu, nećemo pobijediti samo Ukrajinu, nećemo pobijediti samo u Artemivsku, pobijedit ćemo i u Vugledaru. Zamislite, porazit ćemo cijeli zapadni svijet koji sada daje sve od sebe”, pojasnila je.

Večernji.ba