Sergej Jakirović nakon ‘lude‘ pobjede Dinama ‘bocnuo‘ Hajduk: ‘Ako misliš da ćeš biti prvak u sedmom kolu…‘

Sergej Jakirović poručio je nakon pobjede u Osijeku (3:2) da se njegova momčad nije predala ni u jednom trenutku.

– Dobro smo ušli u utakmicu, imali dvije dobre šanse. Dogodila se pogreška Boška zbog koje smo ga svi bodrili, nismo mu dali da potone. Visio je drugi gol Osijeka u zraku, konsolidirali smo se, uzeli posjed, samo smo previše trpali u sredinu pa smo bili otvoreni za kontre, ali smo se ipak obranili. Imali smo preko Emrelija i dobru priliku koju je Malenica obranio – rekao je trener Dinama za MaxSport pa nastavio:

– Morali smo rano mijenjati, potrošili smo dva navrata, znali smo da će Špikić u nastavku ostati bez energije i riskirali smo maksimalno. Emreli je zabio, na kraju su bila dva jedanaesterca, postoji VAR, vjerojatno su ljudi vidjeli da su bili jedanaesterci. Zaslužili smo pobjedu, pišu Sportske novosti.

Zašto ste mijenjali Mihajličenka?

– Zato što se nije dobro pozicionirao i branio, nisam imao što čekati, nemate vremena čekati. Nama je svaka utakmica finale, znamo u kakvoj smo situaciji. Znam da se on ljuti. I ja sam ljut pa me nitko ništa ne pita. Imamo igrače koji mogu uskočiti i zato sam mijenjao.

Očekivao se pad u drugom dijelu, dogodilo se upravo suprotno?

– Je, nije se dogodio pad. To je psihologija, mentalno stanje. Cijela priprema je bila takva. Sparta je prije nekoliko dana bila bolja od nas, mora joj se čestitati. Lopta ti ne vraća ako nisi od prve sekunde maksimalno unutra. Sad imamo pauzu, oni koji nisu u reprezentaciji moraju trenirati, ja još nemam končanu i realnu sliku o svim igračima. Probat ćemo odigrati jednu prijateljsku utakmicu da je steknem.

Hoće li se Petković vratiti s reprezentativne stanke?

– Hoće, ostaje s nama, novi ugovor je dogovoren, potpisat će. Probat ćemo dovesti još tri, četiri igrača, sutra nam je deadline za Europu. Uzet ćemo sve ono što nam treba i što nam može povećati kvalitetu da imamo više u rotaciji i da možemo doći na vrh.

Je li među tim željama i Mierez?

– Stvorila se neka fama oko njega. Tko ga ne bi želio u momčadi, nek digne ruku. Čovjek je dokazana kvaliteta. Ako nećeš platiti što oni traže, neće od njega biti ništa. Poštujem to, ali ne treba se dizati halabuka. Mi smo ostali bez tri standardna reprezentativca, i mi sad tražimo pojačanja od drugih klubova.

Prije pauze, uspjeli ste malo smanjiti zaostatak za Hajdukom, ali još je puno posla pred vama?

– Ovo je sve veliki maraton, ako misliš da ćeš biti prvak u sedmom, osmom kolu, grdno se varaš. Svugdje možeš kiksati, 36 je kola, a mi imamo još i zaostale utakmice, i to nisu unaprijed upisani bodovi.