Sramota za sport, Čulin Mlin “opljačkan” u Sarajevu

Uz sjajnu podršku s tribina, futsaleri Željezničara su na Grbavici ostvarili sigurnu pobjedu i na korak su od Premijer lige, ali čeka ih paklen revanš u Livnu.

Sipović je u sedmoj minuti načeo mrežu gostiju, a zatim je Radmilović postigao dva gola, da bi Pidro smanjio na 3:1 u 15. minuti, a na 4:1 povisio je Đuderija za konačan rezultat prvog dijela.

Na startu drugog dijela Demirović pogađa za 5:1, a Karić u 29. za 6:1. Na drugoj strani Gekić je postigao drugi gol za Čulin Mlin, a onda Bašović i Plevljak tresu mrežu gostiju za visokih 8:2.

Svakako je Željezničar jako blizu plasmana u najviši rang takmičenja, no morat će sa dosta opreza ući u revanš, jer Čulin Mlin neće s bijelom zastavom dočekati goste iz Sarajeva.

Treba još jednom naglasiti da je publika bila jedan od važnih faktora večeras i da je svojom podrškom dala vjetar u leđa domaćim igračima koji su tako lakše došli do cilja.

Baš kao što je to običaj na stadionu Grbavica, popularnom Željinom himnom najavljen je i večerašnji duel u dvorani Goran Čengić.

https://streamable.com/s8a4j6

MNK Željezničar je prizivao navijače na ovaj spektakl, na kraju su dobili što su tražili, možda i više od toga.

Razloga za zadovoljstvo svakako imaju, ali još su “na pola puta”.

Treba čekati da se završi i druga utakmica, prije nego se konačno počne sa velikim slavljem.

Pogledajte komentare na FB stranici Čulin Mlin

Sportsport.ba