Srbi traže oduzimanje dozvola televizijama zbog reality show programa, peticiju potpisalo veliki broj građana

Peticiju za oduzimanje dozvola srbijanskim provladinim komercijalnim televizijama s nacionalnom frekvencijom, TV Pink i TV Happy, zbog emitiranje reality show programa dosad je potpisalo više od 350.000 ljudi, priopćio je u petak aktivist i direktor kampanje “Kreni-promijeni” Savo Manojlović.

Samo u posljednja 24 sata, potaknuto masovnim ubojstvom u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, potpise na tu peticiju stavilo je više od 150.000 građana.

Ukidanje reality show programa na televizijama s nacionalnom dostupnoću nije nova ideja, a Manojlović u priopćenjuu podsjeća na “četiri godoine šutnje” otkako je u lipnju 2019. podnesena narodna inicijativa kojom je zatraženo ograničavanje reality showa.

“To je dokaz da je sustav zakazao”, ocijenjeno je u priopćenju kampanje “Kreni-promijeni”.

Manojlović je podsjetio i da je u međuvremenu “Kreni-promijeni” poslao institucijama 112 dopisa za ograničavanje reality programa.

“Nitko ovdje ne tvrdi da je jedini uzročnik onoga što nam se danas događa kao društvu reality program, ali kriminal, nasilje i prostitucija, koji su prezentirani kao pozitivne vrijednosti u tim tv programima – sigurno nemaju blagotvorno djelovanje za nas kao društvo”, naveo je Manojlović.

On je ocijenio da je u pitanju problem koji moraju “riješiti svi zajedno, kroz ustavne mehanizme i institucije, a ne urušavajući sustav države”.

Dnevnik.ba