Stiže oluja! Udarit će nas jako, temperatura pada drastično!

Temperatura će izuzetno naglo pasti i za deset stupnjeva, ali jednako tako će već sutradan ponovno rasti. To je fenomen ‘temperaturne klackalice’ koji će pogoditi i Hrvatsku.

Nakon visokih temperatura i ‘proljetnog’ vremena, stiže nam promjena, prognozira DHMZ. Brojne grmljavinske oluje zabilježene su i u dijelovima Europe. Jak vjetar uz kišu u srednjoj i sjevernoj Europi odgovorni su za oluje s ozbiljnim posljedicama.

Nestabilno vrijeme donijelo je i tornado u Francuskoj, kao i tuču.

Zbog jakog vjetra na području istočne Hercegovine, jugoistočne, istočne, sjeveroistočne, sjeverne, sjeverozapadne i jugozapadne Bosne na snazi je žuti meteoalarm, piše Avaz.

Tako se na području livanjske regije očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Istovremeno na području banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije očekuje se mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).

– Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usred krhotina koje nosi vjetar – navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Večernji.ba