Tvrtka iz Posušja poslala veliku donaciju hrane za javne kuhinje – 250 kg mesa

Donacija je upućena javnim kuhinjama u Sarajevu, Mostaru, Varešu i Banjoj Luci

Mesna industrija Šišović Rakitno kod Posušja donirala je 250 kg svježeg mesa javnim kuhinjama u Sarajevu, Mostaru, Varešu i Banjoj Luci. Ova obiteljska tvrtka sa stogodišnjom tradicijom oduvijek je pomagala osobama u nevolji, a nakon što su izmjenama zakonske inicijative donacije hrane pred istek roka trajanja oslobođene plaćanja PDV-a, odlučili su se podržati ovu inicijativu i potaknuti druge kompanije na istu praksu.

 

– Izmjene Zakona o PDV-u su sigurno olakšavajuća okolnost, a donacije koje smo uputili u četiri javne kuhinje u BiH su, prije svega, poziv svim tvrtkama koje su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Mi ćemo nastaviti pomagati i uvijek ćemo dati podršku humanim idejama – izjavio je vlasnik Mario Pavković. Nakon ukidanja PDV-a na donacije hrane u BiH, otvorena su vrata za aktivnije uključivanje kompanija u doniranje kako bi se pomoglo ljudima u nevolji.

 

Donaciju je dobila i kuhinja Udruge građana “Zajedno za naš grad” u Mostaru. – Naša kuhinja dnevno priprema 60 obroka koje nosimo starijim korisnicima. Prije nekoliko dana osposobili smo i jednu prostoriju za ljude u potrebi koji četiri dana u tjednu od 12 sati do 13 sati mogu pojesti topao obrok. Poslao bih apel tvrtkama, posebno u Hercegovini, da odvoje proizvode koji su pred istekom roka i doniraju nama kako bismo nahranili što više ljudi – izjavio je Nermin Mehić iz Udruge “Zajedno za naš grad”.

 

Inicijativa “Nitko gladan. Nitko sam” dio je programa “Pravni okvir za filantropiju” koji provodi Fondacija Mozaik s partnerskim organizacijama (Udruga Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans) uz financijsku podršku američke vlade putem USAID-a.

Večernji.ba