U Kupresu 128 obitelji ostvarilo pravo na EU pomoć za grijanje

Općine Kupres doznačila je bankama sredstva koja će biti isplaćena korisnica javnog poziva „Podrška EU BiH u cilju ublažavanja negativnog socioekonomskog utjecaja ekonomske krize“.

U kupreškoj općini pravo na pomoć Europske unije za troškove grijanja ostvarilo je 128 obitelji, a ukupno će im biti isplaćeno 56.537.46 KM.

Podsjećamo, Europska unije osigurala je 64,5 milijuna maraka pomoći građanima Bosne i Hercegovine za troškove grijanja.

Od ukupnog iznosa dvije trećine su namijenjene umirovljenicima, dok će ostali korisnici, podijeljeni u tri kategorije, dobit ukupno 21,9 milijuna maraka.

U preostale tri kategorije spadaju kućanstva u kojima žive materijalno neosigurane i za rad nesposobne odrasle osobe koje nemaju prijeko potrebnih sredstava za izdržavanje, zatim kućanstva u kojima žive djeca koja su ostvarila pravo na dječji dodatak te kućanstva u kojima je tijekom prethodne kalendarske godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjelo sa samo jednim roditeljem, koji u tom razdoblju nije ostvario prihode, a koji se oporezuju po propisima o porezu na dohodak, ili nije ostvarivao primanja po osnovu radnog odnosa, u iznosu višem od iznosa najniže plaće u FBiH. (pogled.ba)