Uručena vrijedna donacija knjiga Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno

Zahvaljujući ranije realiziranoj suradnji, kulturna ustanova Franjevački muzej i galerija Gorica (FMGG) Livno ovih je dana primila hvale vrijednu donaciju knjiga i periodičnih publikacija iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

Donacija se sastoji od 105 naslova monografskih publikacija odnosno 116 primjeraka knjiga te 9 naslova periodičnih publikacija sa 67 primjeraka.

“Riječ je o novijoj teološkoj literaturi, vrijednim monografijama pojedinih župa i mjesta, povijesnim prikazima, lijepoj književnosti, zbornicima radova sa znanstvenih skupova i nacionalnim bibliografijama”, istaknuli su iz Franjevačkog muzeja.

Napominju kako su livanjski franjevci oduvijek imali dobru suradnju s krovnim kulturnim institucijama u zemlji pa tako i s Nacionalnom univerzitetskom bibliotekom (NUB).

“Osnivanjem Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica – Livno suradnja prelazi u institucionalnu, a ozvaničena je početkom listopada 2009. dolaskom direktora Ismeta Ovčine i stručnoga tima bibliotekara u radni posjet FMGG – Livno i Franjevačkom samostanu na Gorici”, pojasnili su iz FMGG-a.

Tom je prigodom dogovorena stručna pomoć pri proširenju knjižnice i darovan je veći broj NUB-ovih publikacija FMGG – Livno.

Zahvaljujući potpori, između ostalih i NUB BiH-a, samostanska knjižnica je proširena prema idejnome rješenju mr. sci. Zijade Đurđević-Alidžanović.

Franjevački muzej i galerija Gorica Livno kulturna je ustanova koja desetljećima skuplja, čuva i vodi brigu o bogatoj kulturnoj baštini Livna i širega područja Hercegbosanske županije.

Bljesak.info

https://relax-portal.info/zracna-luka-frankfurt-traze-se-sezonski-radnici/