LIVNO / Potvrđena optužnica protiv jedne osobe zbog lake tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari

Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 02. veljače 2023. godine, potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije u Livnu, protiv A.B., rođenog 1991. godine u Livnu gdje je i nastanjen, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Laka tjelesna ozljeda’ iz čl. 173. st. 1. KZ FBIH, u vezi sa kaznenim djelom Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 1. KZ F BIH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BIH.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 08./09.07.2022. godine, u Ugostiteljskom objektu „H“,  u ulici Silvije Strahimira Kranjčevića, u Livnu, verbalno, a potom fizički napao oštećenu A.B., nakon čega je na parkiralištu, preko puta navedenog ugostiteljskog objekta zapalio motorno vozilo marke Audi 80.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za 22. veljače 2023.  godine zakazao ročište radi za izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“

HBZvijesti.com