Užas u Francuskoj: Muškarac nožem izbo osmero djece u parku, troje je u teškom stanju

Strašan napad dogodio se u parku u blizini jezera Annecy, na jugoistoku Francuske, javlja Hina. Troje djece je u životnoj opasnosti nakon napada nožem u jugoistočnoj Francuskoj, priopćila je policija, javlja Sky News.

Ukupno je ozlijeđeno osmero djece i jedna odrasla osoba, dodali su policajci. Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin potvrdio je da je policija uhitila počinitelja.

Vlasti provode istragu Regionalni zamjenik Antoine Armand opisao je napad kao “gnusan” i rekao da vlasti provode istragu. Francuska premijerka, Élisabeth Borne, je na putu prema mjestu događaja. Napadač je Sirijac, tražitelj azila Kako javlja Jutarnji list, muškarac je Sirijac, tražitelj azila.

Na mjestu događaja nalaze se brojni spasioci, policija i vojska, koji zbrinjavaju unesrećene i osiguravaju objekte. “Opet su naša djeca meta sve većeg nasilja u našem društvu.

Zahvaljujem policiji koja je uhitila napadača. Ovaj čin ne može proći nekažnjeno”, napisala je na Twitteru Charlotte Caubel, državna tajnica. Ova tragedija izazvala je velike emocije u Narodnoj skupštini gdje je održana minuta šutnje na zahtjev predsjednice Yaël Braun-Pivet.

Bljesak.info