Vatreni večeras traže tri boda, sve drugo je neprihvatljivo

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 igra kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2024. protiv Latvije.

Odabranicima Zlatka Dalića nužna je pobjeda kojom bi se dodatno približili Njemačkoj te stvoriti još bolju atmosferu uoči gostovanja u Armeniji koje ih očekuje u ponedjeljak.

– Mi imamo respekt prema svima, takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru, dakle krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo punom snagom jer nama što prije treba tih 15-16 bodova da se plasiramo, najavio je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije u srijedu.

Dalić je u ponedjeljak, govoreći o utakmici protiv Latvije, rekao da je jedina zamka ta da ih shvatimo neozbiljno.

– Sve što su do sad izgubili bilo je na knap. Uzeli su bod Walesu. To dosad nije,bio problem, ali moram to naglasiti jer želimo tri boda, punu Rujevicu, korektno navijanje i podršku. Onda ćemo biti pravi. Bitna nam je samo pobjeda. Igrali smo u Rijeci s Ciprom i Maltom, mučili smo se, bilo je teško.

Kao i obično nije želio komentirati sastav koji će izaći protiv Latvije.

– Najviše bih volio da damo šansu svima, da svi podnesu isti teret. To bi bilo najrealnije, najoptimalnije, ali najvažniji je rezultat. Nećemo puno miksati jer moramo biti ozbiljni u radu i pripremi sastava, rekao je Dalić.

Za pretpostaviti je da će početnih 11 biti: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Petković, Ivanušec.

Podsjetimo, na ljestvici skupine D vodi Turska s devet bodova iz četiri utakmice, Armenija je druga sa šest bodova iz tri susreta, dok Hrvatska na trećem mjestu ima četiri boda iz dva susreta. Slijede Wales s četiri boda iz četiri dvoboja, te Latvija bez bodova.