VIDEO / KUĆA OBITELJI ALČELEBIĆ SKORO SE SRUŠILA, MI SMO IH POSJETILI: POMOZITE IM DA IMAJU NORMALAN ŽIVOT

Peteročlana obitelj Alčelebić, iz Livna, živi u potpuno neuvjetnoj kući.

Naša ekipa ‘Ispuni mi želju’ posjetila je ove ljude kojima je svaki dan borba. Naime, u kući u kojoj žive nemaju kupatilo, a ni vodu. Stara je preko 100 godina. Da sve to bude gore, svi članovi obitelji Alčelebić su narušenog zdravlja.

Bolesna sam. Štake nosam. Kičma me boli. Pala sam, pa sam se skotrljala. Djeca su me vodila doktoru. Ne mogu dobro da dišem. Ruke mi se tresu. Mozak mi nije radio kad sam pala. Sva sam se tresla. Nisam mogla ni govoriti. Pijem tablete. Plaćam to 80 maraka. Doktor mi je rekao ako me operira da ću ostati nepokretna – rekla je Mihreta.

Kako je kazala Mihreta, muž joj je operirao srce, te mu je povišen tlak. Imaju troje djece kojima je također narušeno zdravlje. Kaže da se snalaze i žive uz pomoć male mirovine.

Kuća ima više od 100 godina. Ovo je kuća od muževe nane. On nema školu i ona je njemu dala kuću. Radujem se da imam kupatilo da imam se gdje oprati, da mogu postiti i klanjati. Kćerki se smrznu ruke perući suđe na vanjskoj česmi.

Građani su se odlučili organizirati i pomoći ovoj obitelji. Žele prikupiti potrebnu dokumentaciju da bi krenuli sa igradnjom kuće. Snimili su ovaj teren koji je dosta specifičan i strm. Dogovorili su se sa arhitektom iz Sarajeva da naprave idejni projekat. Odlučili su se na kuću na kat. Lokacijska dozvola je postala punovažna. Sljedeća stepenica je građevinska dozvola. Projekat je gotov. Također, Medžlis islamske zajednice Livno odazvao se na akciju prikupljanja sredstava.

Naš Medžlis je od samog početka uz ovu humanitarnu akciju. Moramo se zahvaliti i dijaspori koja je uvijek tu. Udruženje žena koje je pri Medžlisu islamske zajednice u Livnu je ove godine učestvovalo na način što su naše žene pravile poslastice, kolače i prodavali ih ovdje na trgu. Ponosni smo što su se ujedinile različitosti za jedan cilj.

(A.H.)Hayat