VIDEO / Misionarka sestra Magdalena Marić o misiji na Solomunskim otocima

Sestra Magdalena Marić već šest godina djeluje kao misionarka na Solomonovim Otocima.  Izvanredno je studirala pedagogiju u Sarajevu nakon koje su je poglavari premjestili u Livno gdje je počela raditi u vrtiću sestara milosrdnica, i tu ostala punih 20 godina, sve do njezine odluke o odlasku u misije, 2018. godine

U razgovoru za RTV Herceg-Bosne, sestra Magdalena opisala je život u ovoj siromašnoj otočkoj državi koja broji oko 600 tisuća stanovnika, od kojih su većina kršćani.

Sestre Milosrdnice, red kojem sestra Magdalena pripada, djeluju na Solomonovim Otocima od 2011. godine, pružajući pomoć lokalnom stanovništvu.

 

s. Magdalena Marić - Misije

Sestra Magdalena otkrila je kako je ljubav prema misijama razvila još u osnovnoj školi, a svoju prvu misiju započela je s 24 godine.

Stanovnici župe Buma, gdje sestra Magdalena radi, opisuju se kao dragi i susretljivi, unatoč velikom siromaštvu. Kuće su uglavnom građene od lišća i blata, dok oni malo imućniji grade drvene kuće.

Godišnje školovanje djeteta u toj regiji košta samo 100 eura, a djeca su posebno oduševljena dolaskom misionarki.

Sestra Magdalena naglašava važnost pomoći, bilo kroz molitvu ili materijalnu podršku, kako bi se mogli provesti brojni projekti. U njihovom centru organiziraju dvomjesečne i tromjesečne programe za djevojke i samohrane majke koje si ne mogu priuštiti školovanje, pružajući im besplatno obrazovanje.

Sestra Magdalena planira povratak na Solomonove Otoke u kolovozu ove godine, te ističe kako će se nastaviti vraćati i pomagati potrebitima dokle god joj zdravlje to bude omogućavalo. Smatra da je njihov osmijeh i sreća neprocjenjiva nagrada za njen trud.

Večernji.ba