Vozilom usmrtio pješaka i pobjegao pa mu otac pomagao da sakrije tragove

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili ubojstvo koje je počinio nesavjesni 26-godišnji vozač na području Gornjeg Vakufa, a zatim pobjegao s mjesta nesreće i s ocem pokušao prikriti dokaze, saznaje Klix.ba.

Tužitelji su djelo okvalificirao kao “Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”, a prometna nesreća je prijavljena 31. srpnja kada je stradao pješak inicijala J.B.

Vozač je pobjegao i pokušao sakriti dokaze, no policija je istragom došla do vrijednih informacija koje su rasvijetlile cijeli slučaj. Nakon nesreće vozač je pobjegao, a zatim je s ocem na autootpadu nalazio druge dijelove automobila kako bi prikrio dokaze.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela M.P. rođen 1997. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku prometne nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo ‘Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela’ osumnjičeni I.P. rođen 1972. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja”, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije.

U saradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.