Vučić najavio skup svih “državnih organa Srbije i Republike Srpske”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u četvrtak, u Beogradu, poslije razgovora s predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom kako bi uskoro trebao biti održan skup “svih državnih organa” Srbije i RS i to na teritoriju Bosne i Hercegovine (BiH).

“S posebnom pažnjom sam saslušao predsjednika RS Dodika povodom svih događanja u Republici Srpskoj i BiH i dogovorili smo da u najkraćem roku organiziramo skup svih državnih organa Srbije i RS, na teritoriju Republike Srpske”, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je također istaknuo daje s Dodikom razgovarao o situaciji u regiji i predstojećim “važnim susretima” izaslanstava Srbije i Republike Srpske

Dodikov posjet Beogradu uslijedio je dan nakon što je visoki predstavnik Europske unije (EU) za vanjsku i sigurnosnu Josep Borrell kazao kako su izjave iz Republike Srpske idu u smjeru udaljavanja od Europske unije.

“Čin udaljavanje od ustavnog poretka mora biti zaustavljen. Retorika koja dijeli, prijetnje secesijom, prijetnje teritorijalnom integritetu, veličanje ratnih zločinaca moraju prestati, jer za takve nema mjesta u Europi”, rekao je Borrell u Bruxellesu tijekom sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje BiH-EU.

U Beogradu se trenutačno, iza zatvorenih vrata održava sastanak Vučića te poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Dnevnik.ba