Elmedin Konaković se obrušio na Nediljka Rimca

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na svom službenom Facebook profilu povodom procesa imenovanja direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, ministar zdravstva Federacije BiH Nediljko Rimac još uvijek nije potpisao suglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a.

“Proces imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a na površinu je izbacio prljavštinu za koju smo znali da postoji. Nekoliko interesnih grupa čini sve da čovjek koji je od UO KCUS predložen za direktora ne bude imenovan. Interesne grupe koje dobro surađuju godinama bez obzira tko je na vlasti. Kolo vode uposlenici Ministarstva zdravstva FBiH koji godinama koordiniraju upravo spomenute interesne grupe. Ministar Rimac je dio priče, ne zna ili ne želi da se tim problemom bavi”, naveo je Konaković.

Potom je dodao:

“I to ćemo saznati u idućih nekoliko dana. Nismo se puno uzbuđivali ni reagirali, htjeli samo da se slika jasno vidi. Provjeravali su diplomu, dobili potvrdu od EFSA da je sve ok. Pitali su Ministarstvo visokog obrazovanja SŽ da li je certifikat jači od diplome (ne šalim se), dobili su odgovor. Očekujemo da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan vrlo brzo, a u suprotnom sam siguran da će pravosudni organi reagirati. E onda, nek’ se pripreme interesne grupe. P.S.  U posjedu sam prvostupanjske presude zbog identičnog procesa. Odgovorna osoba presuđena na kaznu zatvora”, naveo je Konaković.