Grad Livno potpisao ugovor o dodjeli sredstava sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH

U Stocu je danas održana svečanost na kojoj je upriličeno potpisivanje ugovora o financijskoj potpori za provedbu obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava proračuna Republike Hrvatske za ovu godinu.

 

Naime, Vlada Republike Hrvatske je u srpnju donijela Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte iz BiH. Potporu je dobilo stotinu šezdeset projekata koji su od posebnog značenja za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Dvadeset sedam programa i projekata su iz područja kulture, dvadeset iz obrazovanja i znanosti, šest iz zdravstva, dvadeset dva programa i projekta iz ostalih područja te osamdeset pet programa i projekata iz područja poljoprivrede.

Među odobrenima je i projekt Grada Livna a riječ je o izgradnji nove zgrade dječjeg vrtića „Pčelice“. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Gradu Livnu je za prvu fazu navedenog projekta odobrio sredstva u iznosu od 100 tisuća eura. Ugovor o dodjeli sredstava s državnim tajnikom Zvonkom Milasom potpisao je gradonačelnik Darko Čondrić.

 

Cilj projekta jest izgradnja nove zgrade vrtića Pčelice, povećanje trenutačnog kapaciteta vrtića te unaprjeđenje predškolskog obrazovanja u gradu Livnu čime bi se stvorili bolji uvjeti boravka u predškolskim ustanovama.

Livno.ba