Ibrahimović o roditeljima: Majka me više tukla, kod njega je bilo dovoljno samo da vas pogleda, ali sam više blizak s njom

– Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti – pojasnio je Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović, legendarni švedski golgeter, gostovao je kod čuvenog engleskog novinara Piersa Morgana, te se dotakao mnogih tema.

Govorio je o svom mentalitetu, menadžeru Mini Raioli, supruzi Heleni, Saudijskoj Arabiji i novcu u ovom zemlji, Guardioli, Mourinhu, Muhammedu Aliju, Novaku Đokoviću, Haalandu, Mbappeu…

Ibrahimović je profesionalnu karijeru okončao na kraju prošle sezone u Milanu.

Jedan od najzanimljivijih dijelova razgovora bilo je njegovo djetinjstvo. Roditelji su mu se rastali kada je imao dvije godine, a priznao je da je bliži s majkom. Inače, njegova majka Jurka je iz Hrvatske, a otac Šefik iz BiH. Zlatan je rođen u Švedskoj.

– Majka je bila stroga, ona me više tukla nego otac. On to nikada nije uradio. Kod njega je bilo dovoljno samo da vam kaže i da vas pogleda da sve shvatite – kazao je Ibragumović, prenosi Faktor.

– Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvaća da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas – dodao je Ibrahimović.

Nakon što ga je Piers Morgan pitao “Kada je otac bio najponosniji na njega u karijeri?” dao je zanimljiv odgovor:

– On to ne pokazuje. Živio sam s ocem i petero sestara i braće. Moj stariji brat je nedavno preminuo, imam dvije sestre s kojima nisam uopće u kontaktu. Imam još jednu stariju sestru s kojom imam iste roditelje. S njom sam i dalje u kontaktu baš kao i s mlađim bratom.

Večernji.ba