Muftijstvo mostarsko: Pozivamo gradonačelnika Livna da posjeti džematlije u mjestu gdje je pucano

Povodom nemilog događaja koji se dogodio u ponedjeljak, 10. travnja 2023. godine, u džematu Guber, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Livno, kada su iz vozila u pokretu pred sami početak teravih-namaza, u blizini džamije, ispaljeni hici iz vatrenog oružja, Muftijstvo mostarsko pozvalo je službene organe da odlučno provedu istragu, utvrde činjenice i pronađu izvršitelje.

”Ovaj događaj uznemirio je lokalne džematlije i sve članove naše zajednice, a posebno nas žalosti što se dogodio u mubarek ramazanskom vremenu. Gradonačelnika Grada Livna pozivamo da sa suradnicima posjeti džematlije Gubera, jer bi ta gesta bila od velike važnosti i razumjeli bismo je kao izraz brige za sve stanovnike Grada Livna podjednako.

Muftijstvo mostarsko vjernicima upućuje poruku podrške, da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa željom da u miru i Božijem zadovoljstvu provedu preostale ramazanske dane, te da i dalje razvijaju kulturu zajedničkog života sa svojim susjedima”, kaže se u priopćenju kojeg poptisuje muftija mostarski Salem-ef. Dedović.

Bljesak.info