Nakon 25 godina čekanja MUP HBŽ ima novu policijsku značku

MUP Hercegbosanske županije:

Poštovani sugrađani, želimo Vas izvijestiti da su svi policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova naše županije ovih dana zadužili nove službene policijske značke i iskaznice, koje nisu imali od osnivanja Ministarstva unutarnjih poslova 1997. godine, a koje su im neophodne u svakodnevnom radu.

Sindikat djelatnika MUP-a u Hercegbosanskoj županiji je Vladi HBŽ početkom prošle godine uputio inicijativu s prijedlogom izrade službenih policijskih znački i iskaznica, nakon čega je ministar unutarnjih poslova uz odobrenje Vlade imenovao radnu skupinu za izradu prijedloga Uredbe o izgledu policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika MUP-a.

Imenovana radna skupina je sačinila prijedlog Uredbe uz suradnju sa Sindikatom djelatnika MUP-a, uputila je ministru, te je Vlada Hercegbosanske županije usvojila Uredbu i odobrila novčana sredstva u iznosu od 50.000 KM i naložila Ministarstvu da provede proceduru javne nabave.

Nakon provedene procedure početkom ove godine 340 policijskih službenika kao i ministar unutarnjih poslova dobili su službenu policijsku značku i iskaznicu nakon 25 godina čekanja, a koje su im potrebne za identifikaciju prilikom obavljanja službenih policijskih zadataka.

Uvažavajući činjenicu da na području naše Županije žive predstavnici sva tri konstitutivna naroda i ostali, a koji su i sukladno zakonu zastupljeni u Ministarstvu, izgled policijske iskaznice i značke u ovom pogledu je neutralan.

Ministarstvo unutarnjih poslova se zahvaljuje svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat završi.