Određen pritvor 78-godišnjaku iz Livna: Zadovoljavao se pred maloljetnicima

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ, Općinski sud u Livnu je dana 16.06.2023. godine, osumnjičenom P. P. rođenom 1945. godine, odredio mjeru pritvora u trajanju od jedan mjesec, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Zadovoljavanje pohote pred djetetom ili maloljetnikom iz čl. 209. KZ FBiH, priopćeno je danas iz Tužiteljstva u Livnu.

Učinio radnje pred dvije maloljetne osobe

Osumnjičenom se stavlja na teret da je radnjama opisanim u dostavljenom izvješćuju o počinjenom kaznenom djelu, dana 14. 06. 2023. godine u Livnu, pred dvije maloljetne osobe učinio radnje u kojima se stječu elementi kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ, te je nakon donošenja Naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Istraga u kaznenom predmetu je u tijeku

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja razloga opisanih u članku 146. st. 1 točka c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo.

Hercegovina.in