Oslikava se mural s likovima životinja i biljaka Duvanjskoga kraja

Preko puta Spomen-bazilike u Tomislavgradu, na njezinoj glavnoj ulici, skupina umjetnika pod vodstvom akademskog slikara Ante Braovca već nekoliko dana oslikavaju mural na zidu dužine 90 metara s likovima biljaka i životinja Duvanjskoga kraja.

Braovac je kazao da je ovo nastavak oslikanog murala s panoramom Duvanjskog kraja i svim njezinim prirodnim ljepotama što je prije dvije godine oslikan na drugom kraju grada, također na glavnoj ulici.

Ovaj mural kao i onaj prethodni, kako kaže Braovac, napravljen je u dogovoru s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem koji podržava ovaj projekt kao i onaj oslikani s druge strane grada koji predstavlja na svoj način putokaz turističkog sadržaja s kojim raspolaže ovaj kraj.

Govoreći o ideji murala, Braovac je kazao da je ona potakla od učeničkih radova osnovnoškolaca koji su posebno i na svoj način istaknuli biljke i životinje koje se mogu vidjeti u ovom kraju.

Na muralu radi sedam akademskih umjetnika i dvije studentice, a svoj udio dali su i najmlađi, budući stvaraoci likovne umjetnosti.

Braovac naglašava kako Tomislavgrad trenutno ima 12 umjetnika akademskog zvanja te kako bi se u budućnosti moglo razmišljati i o osnivanju srednje umjetničke škole.

Inače, posljednih nekoliko godina na području Tomislavgrada oslikano je nekoliko murala na više lokacija s motivima iz Domovinskog rata te sportista i nogometnih klubova.

Dnevnik.ba